חלומות חוזרים עם מוות של אדם קרוב

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
בשבועות האחרונים חלמתי כמה פעמים על מוות של אדם קרוב אליי, כל פעם מישהו אחר ומקרה מוות אחר. בכל הפעמים המוות לא היה טבעי, התאבדות או הוצאה להורג.
החלומות הרגישו ׳מציאותיים׳ וכולם הסתיימו בבשורת המוות בכי קשה בחלום וגם לאחר ההתעוררות.

אשמח לדעת האם יש משמעות לחלומות אלה מכיוון שהם חוזרים.
תודה רבה. שבת שלום.

תשובה

שלום רב,

רוב הסיכויים שאין לחלומות משמעות, ובכל זאת כדי לצאת מכל חשש, תאמר 'הטבת חלום' (הנוסח מופיע בסידורים) לפני שלושה אנשים, ורצוי שהם יהיו מאוהביך.

או במקום זה תאמר בזמן 'ברכת כהנים' את הנוסח הבא (ותשתדל לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר 'שלום', כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

גם ראוי לתת איזה דבר לצדקה, ואם תוכל טוב לתת כשווי הארוחות שלך בוקר עד ערב (במקום תענית).

ובעז"ה לא יאונה להם כל רע.

בשורות טובות,

הלל מאירס