טומאה מנישואי תערובת

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

היי, אמא של בעלי התגרשה לפני המון שנים והתחתנה עם גוי ויש להם ילד משותף, לי הדבר הזה מאוד מפריע אבל אין לי כל כך הרבה מה לעשות, מאז שאני והוא יוצאים מזה 5 שנים אני מרגישה סוג של חסימה במזלות שלנו אם זה בעבודה בהצלחה של דברים כלומר דברים לא באים לנו בקלות בכלל וגם לא לאחים של בעלי יש לו אחות שהיא בת 30 ואין לה הצלחה בזוגיות בכלל השאלה שלי האם יש קשר לחסימה הזאת במזל שלנו בגלל שהאמא נשואה לגוי? האם הטומאה עוברת גם לילדים שלה ולכלות שלה ולנכדים שלה?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

העוון של חמותך בזה שהיא חיה עם גוי, לא קשור אליכם, שהרי אתם לא אשמים בו, ואין לכם חלק במעשיה, ולכן זה לא פוגע בכם בשום צורה, והטומאה לא עוברת אליכם כלל. ויש לבדוק כיוונים אחרים לגבי זה שאתם מרגישים חסימה במזלות.

נשמח לסייע לכם עוד בלי נדר.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס