משחק בקוביא

  • י"ז טבת התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב!
ממה שקראתי מעט יש מחלוקת בין ספרדים לאשכנזים לגבי הימורים/הגרלות מפעל הפיס,
שאלתי היא מה דעת רבינו הבן איש חי לגבי נושא המשחק בקוביא?
האם הוא פסק לפי השולחן ערוך או הרמא ? כי אני יודע שיש מקומות שהבן איש חי לא פסק תמיד לפי השולחן ערוך.

תשובה

שלום וברכה

מרן הגר"ע יוסף זצ"ל חזר בו בסוף ימיו והתיר משחק לוטו גם לספרדים.

לעניין דעת רבינו הבן איש חי מבוארים הדברים בשו"ת רב פעלים יו"ד ח"ב סימן ל' שהחמיר בדבר אפילו לאשכנזים שאין היתר אפילו לדעת מרן הרמ"א.