נאמר לי שעליי לעשות מצווה לעילוי נשמת סבתי. מה עליי לעשות בדיוק?

  • י"ח טבת התשפ"א

שאלה

שלום, נאמר לי שעליי לעשות מצווה לעילוי נשמת סבתי שנפטרה. מה עליי לעשות בדיוק? לתת צדקה? ומה עליי להגיד לפני עשיית המצווה? תודה

תשובה

שבוע טוב,

כל מצווה שלא קיימת או לא נזהרת בה מספיק עד עכשיו, אם תקבלי על עצמך בלי נדר לקיים אותה או להיזהר בה יותר, זה יהיה עילוי נשמה לסבתך ע"ה. ותאמרי לפני כן פעם אחת שאת מקדישה את ההתחזקות הזאת לעילוי נשמתה.

בשורות טובות,

הלל מאירס