חברה והשקפה

האם להיות דתית לאומית

  • י"ט טבת התשפ"א

שאלה

שלום אני נקראת חרדית לבושה כחרדית למרות שאני בכלל לא מקיימת מצוות ואפילו מחללת שבת כבר שנים שאני מנסה לקיים מצוות ולא מצליחה פתאום עלתה לי מחשבה שאולי אני יהיה דתית לאומית וכך אני יצליח לקיים מצוות ועכשיו התחלתי לשמוע הרצאות של רבנים דתיים והרגשתי שאני מתחברת זה איזון מבחינתי והחרדים נכון שהם צודקים בגישה שלהם אבל לא לכולם מתאים הקיצוניות הזו זה סוגר עלי האם זה בסדר להיות דתית לאומית חזקה סליחה על המכתב הארוך תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הדבר העיקרי ליהודי/ה היא שמירת המצוות ובראש המצוות שמירת שבת כהלכה. אם ההשקפה של החרדים מפריעה לך (אשמח להבין מה הדבר שמציק לך קצת יותר בבירור) ואת יכולה לחזור לשמירת המצוות כהלכה כאשר תגדירי את עצמך דתית לאומית, בוודאי שעלייך להגדיר את עצמך מהיום דתית לאומית ולשמור את המצוות ובראשון את השבת כהלכה.

תבורכי מפי עליון על חזרתך לקיים את רצון ה' כראוי וה' הטוב ישמח לקבל את מצוותייך באהבה וברצון.

אשמח לסייע עוד בשאלות השקפה או כל שאלה אחרת.

עלי והצליחי,