תפילה וברכות

לגבי ברכות

  • י"ט טבת התשפ"א

שאלה

אם אכלתי לחם עוד לא אמרתי בירכת המזון אישתי הזמינה פיצה שבירכתו המוציא. האם אני יכול לאכול בלי ברכה או שאני צריך להגיד בירכת המזון ולברך עוד פעם?
תודה

תשובה

שלום וברכה

קיצור שולחין ערוך סימן נז'

סעיף א ברך על הלחם ולא היה בדעתו לאכול יותר ממה שהכין לו, כגון שקנה לו לחם או גלסקא וסבר שיהיה לו די, ושוב נתאוה לאכול יותר ושלח לקנות לו עוד, אפלו יש לפניו עוד ממה שהכין לו בתחלה, מכל מקום, צריך לברך שנית המוציא על מה שהביאו לו, משום דהוי נמלך. אבל מי שיש לו לחם בביתו וחתך לעצמו חתיכה, שהיה סבור שיהיה לו די ואחר כך נתאוה ליותר וחתך לו עוד, אף על פי שאין לו עוד מן הראשון, אינו צריך לברך שנית, דזה לא מקרי נמלך, כי הדרך הוא כך

בהצלחה,