אני סטודנטית ששוכרת יחידת דיור, האם יש צורך לקבוע מזוזה?

  • כ' טבת התשפ"א

שאלה

שלום, אני סטודנטית ששוכרת בעיר מגוריי יחידת דיור ל-3 חודשים בלבד (לתקופת לימודים ומבחנים) נכנסתי לדירה לא מזמן וראיתי שאין מזוזה ביחידה... האם יש צורך כשמדובר על שכירות לתקופה קצרה של כמה חודשים? או שאני יכולה פשוט לקנות מזוזה פשוטה ולהדביק זמנית במשקוף של הכניסה ליחידה עם דבק בלבד בעצמי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. את צריכה לקבוע מזוזה, כי ההלכה היא (שלחן ערוך יורה דעה סימן רפו סעיף כב) שהשוכר בית בחוצה לארץ פטור ממזוזה עד שלושים יום, והשוכר בית בארץ ישראל חייב במזוזה מיד. ומבואר עוד בהלכה (שם סימן רצא סעיף ב) שחובת המזוזה חלה על השוכר ולא על המשכיר.

2. את יכולה לקנות מזוזה פשוטה ולא חייבת מהודרת. אך כדי להיות בטוחה שאת קונה מסופר ירא שמים, שמוציא מתחת ידיו מזוזות כשרות, כדאי שתפני לרב המקומי שימליץ לך ממי לקנות.

3. את יכולה לקבוע את המזוזה בעצמך, כי גם אישה יכולה לקבוע מזוזה (שו"ת שבט הלוי חלק ב' סימן קנח אות ג, הליכות עולם חלק ח' עמוד רטז, והגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' פרק סד סעיף ז). ואפשר להדביק את המזוזה בדבק חזק (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן נח).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס