תפילה וברכות

תפילות לאשה

  • כ' טבת התשפ"א

שאלה

שלום הרב

1. האם אשה נשואה עם ילדה חייבת בתפילות? וכמה?
2. אשה שממהרת לעבודה - איזה חלקים מהתפילה חובה לומר?
3. בסדר להתפלל באוטובוס?
4. לגבי תפילה בשבת - אשה שרגילה להתפלל שחרית, האם מותר לאכול אחרי ברכות השחר לפני קידוש? ומה לגבי אם עשתה קידוש, אכלה מזונות, והמשיכה להתפלל (ללא מוסף), לאחר התפילה חובה שוב קידוש?

תודה רבה~!!

תשובה

שלום וברכה

1. אם יש לך אפשרות יש להתפלל. אם את עסוקה באמת ולא יכולה להספיק להתפלל, העוסק במצווה פטור מן המצווה.

2. יש לומר לפחות ברכות השחר וקריאת שמע ותפילת העמידה.

3. אם אין זמן אחר, מותר.

4. מותר לה לאכול ללא קידוש בין ברכות השחר לתפילה מעט כדי להתחזק. לאחר התפילה היא חייבת בקידוש.