באילו מצבים מקבלים מישהו להתגייר?

  • כ"ג טבת התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

באילו מצבים מקבלים מישהו להתגייר?

האם מקבלים רק כאשר האיש או האישה רוצים מאוד מאוד להצטרף לאמת?

ויש פסול בזה שמישהו מתגיירת על מנת להינשא למישהו נכון?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

הא לך לשון השלחן ערוך יורה דעה (סוף סימן רסח) כשיבוא הגר להתגייר בודקים אחריו שמא בגלל ממון שיטול או בשביל שררה שיזכה לה או מפני הפחד בא ליכנס לדת, ואם איש הוא בודקין אחריו שמא עיניו נתן באשה יהודית ואם אשה היא בודקין אחריה שמא עיניה נתנה בבחורי ישראל.

ואם לא נמצאת להם עילה מודיעים להם כובד עול התורה וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות כדי שיפרשו. אם קיבלו ולא פירשו וראו אותם שחזרו מאהבה - מקבלים אותם.

ואם לא בדקו אחריו או שלא הודיעוהו שכר המצוות ועונשן ומל וטבל בפני ג' הדיוטות - הרי זה גר אפילו נודע שבשביל דבר הוא מתגייר הואיל ומל וטבל יצא מכלל העובדי כוכבים וחוששים לו עד שתתברר צדקתו ואפילו חזר ועבד אלילים הרי הוא כישראל מומר שקידושיו קדושים.

בברכה,

הלל מאירס