האם יש דיני ערלה בעץ שנטוע בתוך כד?

  • כ"ה טבת התשפ"א

שאלה

שבוע טוב,

עץ שנטוע בכד האם אפשר לאכול את הפרי לפני שמלאו לו 3 שנים.

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

איסור ערלה הוא אפילו בעץ הנטוע בכד, ואפילו בתוך הבית. ובשנה הרביעית צריך לנהוג בו הלכות נטע רבעי.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רצד סעיף כו) שהנוטע בבית או בעציץ אף על פי שאינו נקוב חייב בערלה. וכתב החזון איש (דיני ערלה אות לב) הנוטע בעציץ נקוב, בין של עץ, בין של אבן ומתכת, חייב בערלה ורבעי מן התורה. שיעור הנקב כדי שורש קטן, והוא פחות מכזית. נטע בעציץ שאינו נקוב, אם הוא של חרס, חייב בערלה ורבעי מן התורה. ואם הוא של מתכת אינו חייב אלא מדרבנן. ואם הוא של עץ, יש בזה מחלוקת, ויש לצדד להקל, ולומר שאינו אלא מדרבנן.

וראי לגבי נטע רבעי https://www.hidabroot.org/question/281477

בברכה,

הלל מאירס