תפילה וברכות

האם מותר להשתתף במניינים שלא מקפידים על הנחיות הקורונה?

  • כ"ה טבת התשפ"א

שאלה

חלק מבתי הכנסת מארגנים כיום מניין מבלי לעמוד בהנחיות הקורונה (מספר האנשים בתוך ומחוץ)
1 - האם מה שהם עושים מותר?
2 - האם מותר להשתתף במניינים אלה?

תודה

תשובה

שבוע טוב,

כבר כתב הרב שמואל הלוי וואזנר זצ"ל בשו"ת שבט הלוי חלק י' (סימן רצא) בנידון שלו שם, שחייבים לשמור על התקנות שנעשו על ידי השלטון לטובת הציבור למנוע אסונות. ואם לא נעשו על ידם היה חיוב עלינו לעשות כזה. וממילא מצוה לעורר ולהוכיח לאדם שלא ציית לתקנות שנעשו לטובתו ולטובת הציבור כולו, שעל ידי דרכיו הבלתי ישרים, מביא עצמו ואחרים לידי סכנה. ע"ש. ותוכל ללמוד מזה שאין היתר לקיים מניינים כאלה ואין להשתתף בהם.

בברכה,

הלל מאירס