כאשר אין מידע

  • כ"ו טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב. כאשר הייתי ילדה אולי נערה בת 13 (לא זוכרת את הגיל) לפני כ-30 שנה היה לנו מכולת שזוג מבוגרים מכרו שם, באחד הפעמים כאשר נכנסתי למכולת לקחתי בלי שהמוכל יראה ופל. כשגדלתי קלתתי מה עשיתי ואמרתי כאשר אני יחזור לאותה עיר אני ישלם לא רוצה שיהיה לי עוון גזל, כל פעם שהגעתי לאותה עיר לא הצלחתי להגיע לחנות. ולא הצלחתי להחזיר את הכסף, ושחכתי מיזה. הלילה חלמתי שאני באותה מכולת מחזירה את הכסף. הבעיה היא שאין לי איך להשיג את אותו יהודי. במכולת הוא כבר לא נימצא השאלה איך אני מתקנת את זה?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת לא יכולה להשיג אותו מומלץ לתת שקל לצדקה לזכות האדם ההוא ולקבל על עצמךשאם תמצאי אותו תחזירו לו את הכסף.