תפילה וברכות

דקדוק ההגיה בתפילה

  • כ"ו טבת התשפ"א

שאלה

שלום וברכה!
בזמן האחרון התעוררתי להבין שאינני הוגה את המילים בתפילה כיאות.
אני מתפללת נוסח אשכנזי והוגה ת' מוטעמת במקום רפויה, וכן בד''כ אני הוגה קמץ רגיל במקום קטן (או).
פרט לשם ה'.
ניסיתי לתקן את עצמי כל פעם, גם בתפילות וגם בעת קריאת התהלים, ונוכחתי לראות שזה ממש מוציא אותי מהריכוז(נוסף לכך: אינני יודעת תמיד מתי זה קמץ גדול או קטן).
רצוני לשאול: האם אני צריכה אף לפנים משורת הדין להמשיך ולתקן את עצמי?
ואם כן איך אדע מתי להגות 'או' ומתי 'אה'
תודה רבה על הפעילות המבורכת!

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לשנות את זה.