דודה שלי נפטרה, האם מותר לי ללכת לספרית?

  • כ"ו טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
דודה שלי (אחות של אמא שלי נפטרה אתמול לצערנו) היום הייתה הלוויה ואני רוצה לשאול אם במהלך שבוע הזה אני יכולה לצבוע את השיער וללכת לספרית? עוד לפני שבוע התכוונתי מחר לעשות זאת ומאחר ודודה שלי נפטרה אני חוששת אם זה נכון.. תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לך ללכת לספרית ולצבוע את השיער.

מקורות: כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן שעד סעיף ו) כל מי שמתאבל עליו מתאבל עמו אם מת לו מת ודווקא בעודו בפניו אבל שלא בפניו אין צריך לנהוג אבלות. אולם כתב בספר ילקוט יוסף אבלות (סימן יד סעיף ג) שאצל הספרדים לא נהגו כלל להתאבל עם מי שמתאבל עליו.

אמנם הרמ"א שם כתב, שנהגו שכל קרובי המת הפסולים לו לעדות מראים קצת אבילות בעצמן כל שבוע הראשונה דהיינו עד אחר שבת הראשון שאינן רוחצים ואין משנים קצת בגדיהם כמו בשאר שבת. וכתבו הט"ז (סק"ב) והש"ך (סק"ו) בשם הב"ח, שכל שכן שאסור לילך לסעודת מצווה עד מוצאי שבת. אולם מפורש בשו"ת שבות יעקב חלק ג' (סימן צח) שמותר להסתפר, כי אין להוסיף על המנהג. ע"ש.

בשורות טובות,

הלל מאירס