איך בני ישראל שהיו בדרגה של נביאים "חטאו"..??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר על בנ"י שהיו בדרגה של נביאים בחטא העגל אז איך ייתכן שהם "חטאו" בחטא העגל.. (כמו שהבנתי הם לא חטאו ויש לזה הסבר מפורש..אם תוכל להסביר לי אודה לך מאוד!!) תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בספרי הקבלה מבואר שבקשו לעשות `סמל` למה שראו בנבואה בצאתם ממצריים שהקב"ה בא במרכבה העליונה שבין השאר יש שם פני שור, ככתב ביחזקאל פרק א פסוק י, ולפי שחששו כי משה לא יחזור עוד, מאחר והשטן הראה להם דמות של מיטת משה רבינו תלויה באויר, וחששו שמא לא יוכלו לעבוד את הקב"ה מבלי סמל מסויים שדרכו ישפיע הקב"ה את שפעו להם, בדומה למה שהיה משה שעמד בין הקב"ה לבינם, ולכן עשו את השור בכוחות כישוף כמו שכתוב בתורה.

ולכן התאימו את המאמר `אלה אלוהיך ישראל אשר הוציאך מארץ מצרים` ומבחינתם [הערב רב שעשו את זה] היה כאן כוונה לדמות שראו בין חיות המרכבה ביציאת מצרים. שכשהקב"ה בא למצרים ירד שם עם כל חיות הקודש שלמעלה. ואין לנו מושג נכון בכל זה, אלא ידיעה שכלית, אבל לא מושגית.

בהצלחה - מנשה ישראל