האם מותר לעלות לאוטובוס של אגד בלי לשלם?

  • כ"ז טבת התשפ"א

שאלה

קראתי על שאלה שאיזה רב בהידברות אמר שאסור לעלות לאוטובוס של אגד בלי לשלם, אני שואלת לגביי, אני בת 15 והמון פעמים לא שילמתי לאגד האם אני אמורה להחזיר להם? והאם זה גזל בכלל? כי שמעתי שהרב... אמר שאין חובה לשלם... יישר כוח גדול

תשובה

שלום רב,

יש חיוב לשלם כשעולים לכל אוטובוס מכל חברה שהיא, ואת צריכה למצוא את הדרך לשלם להם בחזרה.

מקורות: פשוט. וכן הוא בספר חוקי הכסף (שער הגזילה פרק ד סעיף יז) שאסור לגזול מחברות נסיעה כגון אגד, דן וכדומה, ולנסוע ללא תשלום. ומי שעשה כן חייב בהשבה כי נחשב שגזל יותר משווה פרוטה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס