תפילה וברכות

קדיש

  • כ"ט טבת התשפ"א

שאלה

שלום, חודש טוב,
1) אבא שלי נפטר לפני 8 שנים. האם זה טוב להגיד לעילוי נשמת אבא שלי כשאני כול פעם עולי לתורה או שיותר טוב להגיד רק בשבוע שנפטר ?

2) אני לא יודע מתי נפטרה אחותי וסבא רבה שלי (היה רב)
שעליהם אני רוצה להגיד קדיש. אפשר להגיד באותו זמן כשאני אומר קדיש על אבא שלי שנפטר לפני 8 שנים ?

תשובה

שלום וברכה

1. מתי שמזדמן לך לומר קדיש אתה יכול לכוון לטובת נשמת אבא וטוב לו בזה.

2. תקבע לעצמך זמן שתאמר עליהם קדיש קבוע פעם בשנה וגם כאשר מזדמנת לך אפשרות לומר קדיש תוכל לכוון גם עליהם.