התחזקות, למען הרוגע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ב"ה יתחזק כבר למעלה משנה והאמת היא שהגעתי לזה בעיקבות אישפוז של מס ימים הייתי אמור לעבור ניתוח אך ב"ה בסוף לא ניצרכתי. אני נכנסתי לחרדות והתחלתי להיתבונן מסביבי ולשאול האם החיים האלו הם הסוף והתחלתי לנבור ביהדות התחלתי לקרא ולשמוע המון הרצאות אשר הדהימו אותי מול חוסר הידע שלי בשנה פלוס אני ואישתי עברנו טלטלות כגון הפלות וכו והיום קרה לי דבר מוזר התחלתי לשאול את עצמי אם אני לא משכנע את עצמי בכל מה שקשור ליהדות האם זה בעצם צורך להאמין במשהו כדי להירגע אני מיצטער שאני כותב כך אך אולי תואיל כבוד הרב ליעץ לי איך להימנע מאותם מחשבות והאם זה קורה לכל חוזר בתשובה(אני בא מבית אטאיסטי)לכן ליפעמים הבריחה ניראית כפיתרון מוצלח המון תודה

תשובה

שלום וברכה

האמונה היא אכן צורך קיומי של כל בן אדם בעולם, אך מלבד זאת האמונה מבוססת על דברי אמת ולא על אמונות טפלות של גורו מסוים. את היהדות אפשר לבדוק מכל צד, ולראות את האמת שבדברים. שאכן הספק הזה מצוי בלב רבים, אך התשובה היא שמלבד הצורך שבה היא אמיתית בעצמה. בדוק את הדברים בצורה אמיתית ותראה שהאמת איתך.

בבברכה - בנימין שמואלי