האם מותר לעסוק בנומרולוגיה?

  • א' שבט התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
האם מותר לעסוק בנומרולוגיה?
שאלתי במה זה כרוך והאם יש בזה משום גילוי עתידות וכו' ונאמר לי שממש לא
לא מדובר בגילוי עתידות ולא חלילה בכישופים אלא מדובר במתן ייעוץ ע"פ המספרים (כמו גימטרייה)

כלומר ע"פ תאריך לידה של אדם מבינים מהם החוזקות שלו חולשות וכו'
אם ככה האם מותר ללמוד את התחום כדי לעסוק בו?
אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב,

אם לא מדובר בחיזוי עתידות כלל, אלא רק בייעוץ על פי המספרים - אין בזה איסור, ואפשר ללמוד את התחום.

אך אם מעורב בזה חיזוי עתידות באיזשהו אופן - אין להתעסק בזה כלל.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס