מה מוגדר כקביעות עיתים לתורה?

  • ב' שבט התשפ"א

שאלה

שלום לרב!
מה מוגדר כקביעות עיתים לתורה?
האם 2 הלכות ביום זה נחשב עיתים לתורה?
האם שמיעת הרצאה מהתנ"ך כמו פרק יומי של 10 דקות זה קביעת עיתים לתורה?

תודה רבה לרב שעונה על שאלותי שאני שואל מדי פעם!

תשובה

שלום רב,

כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן רמו סעיף א) חייב כל איש ישראל לקבוע לו זמן לתלמוד תורה ביום ובלילה, שנאמר והגית בו יומם ולילה. ע"ש. ואפילו אם אתה קובע זמן ללמוד הלכה אחת ביום ועוד הלכה אחת בלילה, מעיקר הדין יצאת ידי חובה. והוא הדין לגבי שמיעת שיעור תנ"ך.

כמובן שיש לעשות כל מאמץ להקדיש ללימוד תורה זמנים הרבה יותר נכבדים, ולא אמרנו אלא שמעיקר הדין יוצאים ידי חובה בהנ"ל.

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס