תיקון למי שנכשל עם אישה פנויה שאינה נדה

  • ב' שבט התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
לצערי הרב נכשלתי והייתי עם אישה רציתי לדעת מה העונש שלי (היא לא הייתה נדה ולא אשת איש) אני רווק
ואם יש תיקון מה הוא
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

התשובה היא על ידי שלושה שלבים: א. חרטה על העוון. ב. וידוי בפה (כדלהלן). ג. וקבלה לעתיד לא לשוב עוד לעוון זה לעולם (רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ב).

וידוי בפה, היינו שתאמר "אנא השם, חטאתי, עויתי, פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך, והרי נחמתי ובושתי במעשי, ולעולם איני חוזר לדבר זה" (רמב"ם שם פרק א הלכה א).

וכן יש להוסיף בלימוד התורה כל יום - יותר ממה שהיית רגיל עד עכשיו, ותקדיש גם זמן ללימוד הלכות הרחקה מן העריות (אבן העזר סימן כא) והלכות יחוד (שם סימן כב), על דעת לשמור ולעשות ולקיים.

מקורות: בספר התניא (אגרת התשובה פרק ט) כתב, ולפי שפגם הברית בהוצאת ז"ל ואין צריך לומר בעריות או שאר איסורי ביאה דאורייתא או דרבנן (כי חמורים דברי סופרים וכו') פוגם במוח לכן תיקונו הוא דיתעסק באורייתא דמחכמה נפקא. וזהו שכתוב בתנא דבי אליהו (א"ה, לא מצאתי כעת, אולם נמצא במדרש ויקרא רבה פרשה כה פרק א) אדם עבר עבירה ונתחייב מיתה למקום מה יעשה ויחיה אם היה רגיל לקרות דף אחד יקרא ב' דפים לשנות פרק א' ישנה ב' פרקים וכו' והיינו כמשל חבל הפסק וחוזר וקושרו שבמקום הקשר הוא כפול ומכופל. וככה הוא בחבל נחלתו וכו'. ע"ש.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס