תפילה וברכות

דיני ברכות

  • ד' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה
יש לי מתכון של פיתות ואני שמה חצי כוס שמן וכן חצי כוס סוכר שני כמויות אלו הכוונה לקילו מה ברכת הפיתות?
שאלה נוספת אם הכנתי את הבצק הזה כאמור לעיל ומעל הפיתות אני שמה זעתר ופעם הראשונה שטעמתי היה לי מתוק ואני הולכת על פי עדות המזרח והספרדים שאומרים שאם מרגישים מתיקות סימן שהבצק מזונות אז אני לא יודעת האיים המתיקות נובעת מהזעתר או הבצק
מה הדין של הבצק הזה מהי ברכתו? מה עלי לברך?
תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

מסתבר שהבצק עצמו הוא מתוק וברכתו מזונות. בכל זאת אציע שבפעם הראשונה שתאכלי את הפיתה בלי הזעת תטלי ידים ותאכלי לחם רגיל ולאחר מכן את הפיתה ללא ברכה נוספת ואם תראי היא מתוקה תדעי שמכאן ואילך ברכת הפיתה היא המוציא.