חברה והשקפה

מי הם הנשמות שיוולדו בימות הש

  • ה' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
האם הילדים שיוולדו בימות המשיח הם נשמות חדשות? ואם הם נשמות חדשות אז איך הם זכו ואני למשל לא?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש הרבה דיעות ואכתוב אחד מהם

בספר השם (לר"א מגרמייזא בעל הרוקח), כתב  עתידה אשה שתלד בכל יום, לא מאותם נשמות שבגוף, שאותן נשמות כבר כלו קודם שבא בן דוד ועליהם נגזר יצר הרע, אלא נשמות חדשות שעליהם אמר "נעשה אדם בצלמינו, ויברא ה' את האדם בצלמו", אותם שעתידין להיות בצלם אלוקים כמו אדם הראשון, ולעתיד אמרתי אלקים אתם ובני עליון כולכם, שלא ימותו לעולם, זהו ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום..

אין מקום לשאול מדוע את נבראת בצורה אחת ואחרים ייבראו בצורה אחרת, כמו שאף אחד לא שואל למה החתול נברא חתול המלאך נברא מלאך וכו'.