האם צריכים לצום בעקבות חילול ספרי התורה?

  • ו' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
ראיתי שלצערי הרב חיללו ספרי תורה בפתח תקווה.
האם אנחנו צריכים לצום בעקבות כך?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מי שבא לבית כנסת וראה ספר תורה מושלך על הארץ (ולא ראה את ההשלכה עצמה) לא צריך לצום. אמנם יש מי שכתב שיפדה את הצום בצדקה לעניים (רבי אלעזר הורוויץ נין בעל ההפלאה זצ"ל בספרו שו"ת יד אלעזר סימן קכו).

ומי שרק שמע על המאורע המחריד לא צריך לצום, ולא צריך לפדות את הצום, אלא אם כן יורו גדולי הדור שליט"א שראוי לצום בגלל ריבוי מקרים של חילול ספרי התורה.

בשורות טובות,

הלל מאירס