כשרות

  • ח' שבט התשפ"א

שאלה

שלום, אני שומרת כשרות אך משפחתי לא שומרת כלל ואוכלת מאכלים לא כשרים.
אני לא יכולה למנוע מהם לאכול את המאכלים בבית כי זה גורם לריבים במשפחה, אני משתדלת לאכול בכלים חד פעמיים, אבל אני מפחדת לגעת במקומות שאני יודעת שהמאכלים ההם היו שמה, ויש גם כלים שהם משתמשים בהם ואין לי ברירה כי אני חייבת להשתמש בהם.
מה אני יכולה לעשות? האם זה בסדר בכל זאת שאגע בכלים ובמקומות שהמאכלים נגעו בהם? תודה

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה, עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה

אשרייך שאת שומרת כשרות כהלכה, זכותך גדולה עד מאוד.

אין כל בעיה לגעת במקומות ההם.

להשתמש בכלים שאינם כשרים יש לדון בכל מקרה לגופו.

מה הם הכלים שאת חייבת להשתמש בהם?

בהצלחה,