תפילה וברכות

האם אבי יכול לפטור אותי מברכת הגומל?

  • ט' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה לרב, אבי ואני נדרשים לברך הגומל. האם אבי יכול לפטור אותי? או שמא עלי גם לברך? תודה

תשובה

שלום רב,

אביך שיחיה יכול להוציא אותך ידי חובה אם אתה נוכח שם והוא מכוון להוציא אותך ידי חובה ואתה מכוון לצאת. ויברך בלשון רבים "שגמלנו" כל טוב. ואתה תענה: מי שגמלנו כל טוב הוא יגמלנו כל טוב סלה.

מקורות: על פי מה שכתב השלחן ערוך (סימן ריט סעיף ה) שאם ברך אחד הגומל לעצמו ונתכוון להוציא את חברו, ושמע חברו וכוון לצאת, יצא אפילו בלא עניית אמן.

ומש"כ שיברך בלשון רבים, כן הוא על פי מה שכתב רבנו החתם סופר זצ"ל בספר הזכרון שלו (עמוד כה), והובא בספר חזון עובדיה ברכות (עמוד שנה).

בברכה,

הלל מאירס