תפילה וברכות

סעודת הודיה

  • י"א שבט התשפ"א

שאלה

אימי חלתה בסרטן מאוד אגרסיבי וב"ה סיימה את כל הטיפולים וכיום לוקחת כדור למניעה.
האם יש עניין לקיים סעודת הודיה? (אני מאוד רוצה) ואם כן, האם יש ברכה שאימי צריכה להגיד? האם מומלץ לעשות הפרשת חלה בסעודה?

תשובה

שלום וברכה

מומלץ ביותר לעשות סעודת הודיה להודות לה' על ניסיו ונפלאותיו ולומר ברכת הגומל בפני עשרה גברים אם יהיו שם.

נוסח הברכה בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם הַגּוֹמֵל לְחַיָּבִים טוֹבוֹת, שֶׁגְּמָלַנִי כָּל טוּב

השומעים עונים:

אָמֵן. מִי שֶׁגְּמַלְּךָ כָּל טוּב, הוּא יִגְמָלְךָ כָּל טוּב סֶּלָה

בזמן הסעודה יש לזמר שירות ותשבחות לבורא עולם. אם יש אפשרות, ראוי שאחד מהנוכחים יאמר דברי תורה ודברי שבח לבורא עולם על הניסים והנפלאות שעשה עימכם ועם אימכם היקרה.