האם מותר לשמוע שירה של אישה שראה אותה פעם?

  • י"א שבט התשפ"א

שאלה

האם לאישה ששרה בבית שלה והשכנים מכירים אותה אפילו שהם לא רואים אותה בשעה ששרה, אסור לה לשיר.

ראיתי בקישור כאן אחרת - https://www.hidabroot.org/question/227250

שגם אם ראה אותה מותר לו לשמוע אותה.

תודה

תשובה

שלום רב,

כל ההיתר לשמוע שירה של אישה אפילו אם ראה אותה הוא רק דרך הרדיו וכיוצא בזה, כיוון שאין זה קול אישה ממש, אלא חיקוי של קולה על ידי גלי חשמל (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג). וגם זה רק באופן שהמילים של השיר נקיות לגמרי, ולא גורמות לשומע שום הרהור, אולם אם ראה אותה פעם במציאות ושומע את קולה ממש לא דרך הרדיו וכיוצא בזה - אסור - גם אם לא רואה אותה בזמן השירה.

בברכה,

הלל מאירס