האם מותר לעשות קעקוע בימינו?

  • י"ב שבט התשפ"א

שאלה

היי, רציתי לדעת האם מותר לעשות קעקוע בימינו? הבנתי שהאיסור הוא בגלל שזה לא ניתן להסרה אבל שמעתי שהשיטות של היום זה לא עובר את כל השכבות של העור ובגלל שניתן להסיר זה מותר. אשמח לשמוע את תשובתו של הרב. תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

גם בימינו הדבר אסור לחלוטין.

אמנם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו טהרת הבית חלק ג' (מהדורת תשע"ט עמודים כח-לג) שאפשר להקל לעשות איפור קבוע שמטרתו לכסות ולטשטש צלקת ולהשלים צורת שערות בגבות, כיוון שהאיפור אינו חודר אלא בתוך השכבה העליונה של העור, ולכן אינו קיים לעולם (מצד עצמו) אלא רק לשנתיים עד ארבע שנים, ובזה יש להקל במקום כבוד הבריות. ואישה שעושה כן רק לנוי וליופי יש לה על מה שתסמוך, ואין למחות בידה. ע"ש.

אולם אם הקעקוע קיים לעולם אסור גם אם אינו חודר את כל שכבות העור, ולא מועיל מה שאפשר להסיר את הקעקוע, כי מצד עצמו יכול להתקיים לעולם. וגם אם אינו קיים לעולם (מצד עצמו) אין מקום להקל בזה לאיש אלא רק במקום כבוד הבריות.

בברכה,

הלל מאירס