לבחור נכון

  • י"ב שבט התשפ"א

שאלה

אני מתחזקת מזה כשנתיים. מספר רבנים סללו את דרכי לעולם התורה בשמיעת ההרצאות שלהם החל מבריאות הנפש ועד לקיום מצוות . בכל תקופה היה רב מסויים שהתאים בדיוק למה שאני מסוגלת. לדוגמא לפני שהחלטתי לשמור שבת הייתי שומעת את הרב פנגר כמה שנים וכנראה שאם לא הייתי שומעת את הרב לא הייתי מסוגלת להכיל משהו. וכן הלאה, כל תקופה רב אחר שהתחברתי והתקדמתי בעזרת השם . היום בתקופת הקורונה שכולנו מבקשים תשובה להתחסן או לא להתחסן כל רב אומר משהו אחר על אף שגדולי הדור ביקשו להתחסן. מדוע זה ככה? אם רב לא הולך לפי גדול הדור איך מצפים מאיתנו הפשוטים לבחור נכון? אני מרגישה תסכול ואכזבה וכעס . אני אלך להתחסן בעזרת השם לפי גדולי הדור. אבל מדוע רבנים בעלי שם שלא אזכיר את שמם אומרים אחרת?

תשובה

שלום וברכה

באמת לא מכיר רבנים בעלי שם שאומרים אחרת, כל מי שיכול להתחסן יש לו להתחסן.

יש הטוענים שמי שאינו נמצא בסיכון לא צריך להתחסן ויש המחייבים את כולם להתחסן.  לא מצאנו גדול בישראל שיאמר לא להתחסן.