תפילה על קבר של חסיד אומות עולם

  • י"ב שבט התשפ"א

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם מותר להתפלל על קבר של גוי חסיד אומות עולם? על קבר של גוי שלא הוכרז כחסיד אומות עולם אך ידוע שעזר ליהודים בחייו? אם מותר, אילו תפילות יש להתפלל ואם אסור, מדוע?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא נראה שיש בעיה להתפלל על קבר של גוי כזה. ויכול להתפלל מה שרוצה.

אגב, אמנם בפי העולם מקובל שחסיד אומות העולם הוא מי שעזר ליהודים, ואכן שכרו רב מאוד, אך ההגדרה של חסיד אומות העולם היא כמו שכתב הרמב"ם (הלכות מלכים סוף פרק ח) כל המקבל שבע מצות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן. אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב ואינו מחסידי אומות העולם ולא‏ מחכמיהם.

בברכה,

הלל מאירס