האם צריך להתנתח אצל יהודי, גם אם הגוי טוב יותר?

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

לרב שלום, ראשית, האם מותר עפ"י ההלכה לבצע ניתוחים פלסטיים (לדוג': ניתוח אף)? אם כן, אני מעדיפה לבצע את הניתוח בחו"ל, אצל רופא גוי, במקום שהמחיר מוזל יותר מהארץ ושהעבודות איכותיות ובריאות יותר מהארץ, לדעתי. האם יש בעיה בכך? או שמא אני צריכה להתנתח אצל יהודי דווקא, אף על פי שאיני מרוצה מהתוצאות כאן? (“וְכִי תִמְכְּרוּ מִמְכָּר לַעֲמִיתֶךָ אוֹ קָנֹה מִיַּד עֲמִיתֶךָ”). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לאישה לעשות ניתוחים פלסטיים, ובלבד שיהיה על ידי רופא מומחה ובעל ניסיון רב, וזריז וזהיר במלאכתו, שלא תצא תקלה מתחת ידו - ראי כאן

2. יש מחלוקת בפוסקים האם החובה לקנות מיהודי היא גם במקרה שהגוי מוכר בזול יותר, ויש דעות שתלוי כמה הגוי זול יותר (יעויין שו"ת מנחת יצחק חלק ג' סימן קכט). על כל פנים לכל הדעות אם העבודה של הגוי איכותית יותר אין חובה לעשות אצל יהודי.

בברכה,

הלל מאירס