רב שמאשר לאשתו ללכת בלי כיסוי ראש

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה, רציתי לדעת האם יש איזושהי בעיה עם רב שאשתו לא מכסה את הראש והוא מאשר את זה?? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ברור שזו בעיה חמורה, וזה לשון השלחן ערוך יורה דעה (סימן רמג סעיף ג) ותלמיד חכם המזלזל במצוות ואין בו יראת שמים הרי הוא כקל שבציבור.

ומעניין לעניין יש לציין מה שכתב הרב משה שטרן זצ"ל בשו"ת באר משה חלק ח' (סימן נא אות ו) ששליח ציבור שאשתו הולכת ברשות הרבים בגילוי ראש פסול להיות שליח ציבור. והובא בשתיקה כהודאה בשו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים סימן ח).

בברכה,

הלל מאירס