קיום המצווה בליל החתונה

  • ט"ו שבט התשפ"א

שאלה

1. האם מותר לקחת כדורים למנוע הריון מיד אחרי החתונה??

2. האם יש עניין בקיום המצווה דווקא בליל החתונה או שאפשר כמה ימים אח"כ?

תודה רבה על התשובות

תשובה

שלום רב,

1. בדרך כלל אין מקום להתיר מניעת הריון לפני שהתחילו ללדת ילדים. אמנם לפעמים יש מקרים חריגים היוצאים מן הכלל, ויש לשאול רב פוסק בכל מקרה לגופו.

2. סתם כך אין לדחות את קיום המצווה, וכמו שכתב השפתי כהן יורה דעה (סימן קצב ס"ק יא) שהמנהג שלא לקיים יחסים רק אחר ב' או ג' ימים אחר הנשואים הוא מנהג של שטות ויש בו איסור מכמה טעמים ונכון לבטלו. ע"ש. אולם אם יש קושי לקיים המצווה מכל סיבה שהיא אפשר לדחות כפי הצורך.

בברכה,

הלל מאירס