איך מכשירים כלי בשרי שבישלו בו חלב?

  • ט"ז שבט התשפ"א

שאלה

סיר בשרי שבושל בו בטעות חלב, יש איך להכשיר אותו? תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

א. מנקים את הסיר היטב (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תנא סעיף ג).

ב. ממתינים עשרים וארבע שעות מזמן שהכלי נטרף לפני שמכשירים אותו בהגעלה (ראה רמ"א אורח חיים סימן תנב סעיף ב, משנה ברורה סק"כ, ושער הציון ס"ק כה), או במקום זה אפשר לשים קצת חומר פגום (כמו סבון או חומר ניקוי) לתוך המים שמגעילים בהם (על פי שלחן ערוך יורה דעה סימן צה סעיף ד).

ג. מרתיחים סיר כשר עם מים על האש עד שיעלה בועות (ראה שלחן ערוך סימן תנא שם).

ד. מכניסים את הסיר לתוך המים למשך כמה שניות, ולא מעבר לזה (ראה משנה ברורה סימן תנב סק"ד).

ה. לאחר ההגעלה נוהגים לשטוף את הכלי במים קרים (שלחן ערוך שם סעיף ז), ואם לא עשה כן, בדיעבד הכלי כשר (משנה ברורה שם).

בברכה,

הלל מאירס