חברה והשקפה

חוקיות יצירת האדם והתאמתו בסדר כלשהוא בתורה

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

ידוע שהתורה קדמה לעולם. האם הקב"ה ברא את יצרי האדם על פי סדר כלשהוא? ז"א האם הוא עבר על התורה חוק חוק וטבע באדם את היצרים שלו כדי שיהיו תואמים לתורה?

תשובה

שלום וברכה

הכוונה שהתורה קדמה לבריאה היא כמבואר בזוהר הקדוש שבורא עולם הסתכל בתורה וברא את העולם, זאת אומרת שה' הכין תכנית לבריאה שהיא התורה ואחר כך ברא כביכול לפי זה את העולם. כל העולם בנוי לפי התורה ולכן בוודאי האדם נברא עם יצרים שמתאימים לעבודת ה' שלו היצר הרע קיבל את הגיזרה המתאימה מול היצר הטוב שהבחירה תהיה חופשית אבל עם אפשרות להתמודד עם היצר הרע ולנצחו בכל ניסיון.

אשמח לבאר עוד כל הצורך.