האם מותר לשמוע מוזיקה של אינדיאנים?

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

אני יודע שלאינדיאנים יש אלילויות שונות, ואף על פי שיש להם את ״הרוח הגדולה״, שהם מתארים אותה כמו את הקב״ה, עדיין יש להם דין עובדי עבודה זרה.

האם מותר לשמוע מוזיקה שלהם?
לפני שידעתי שעלולה להיות בעיה הלכתית, אהבתי לשמוע את המוזיקה שלהם, ועכשיו הבנתי שאולי אסור.
כמו כן מוזיקה של העמים הקלטים (Celtic music), כי גם הם היו עובדי עבודה זרה.

ואם אסור, האם מותר לשמוע מוזיקה דומה במאפיינים שלה?
(כי אולי יש בזה משום מראית עין, או שזה ימשוך לשמיעת מוזיקה אסורה בטעות).

תודה רבה!
וסליחה על האריכות

תשובה

שלום וברכה,

אם התוכן נקי מכל מה שקשור לעבודה זרה ומשאר דיבורים אסורים - אין איסור לשמוע.

בברכה,

הלל מאירס