שמירת כשרות בין בשר לחלב כשיש כיור אחד

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

כבוד הרב,

בבתי אב כיום כשמצוי כיור אחד בלבד, כיצד ניתן לשמור על כשרות בין בשר לחלב?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מטבח שאין בו אלא כיור יחידי בלבד, אין להניח בתוכו כלים, וניתן לרכוש משטחים מוגבהים (רשתות) נפרדים ומסומנים, האחד ל"חלבי" והשני ל"בשרי" ולהציבם בקרקעית הכיור לחילופין.

כמו כן, בפתח היציאה של הכיור יש להשתמש בשתי מסננות שונות ומסומנות, ולהימנע מלהניח כלי חם על קרקעית הכיור עצמה.

מקורות: יעויין ספר הכשרות (פרק א סעיף טו).

בברכה,

הלל מאירס