חברה והשקפה

חילול שבת

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

רציתי לברר אם כסף שהושג תוך חילול שבת או ריבית או איסור אחר אם זה כסף כשר אם שורה בו הברכה. כמובן לאדם אחר שקיבל את הכסף אך ידוע לו על אורחות חייו של מרויח הכסף.

תשובה

שלום וברכה

אין איסור לקבל את הכסף ממנו. מבואר בספרים שיש השפעה רעה על המקבל וזה גורם לו הרבה קשיים בעבודת ה' ובכל העניינים ולכן אין לקחת כסף ממקומות אלו.