האם אדם שלא מקפיד על חוקי התנועה עובר על איסור הלכתי?

  • כ' שבט התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, כשאדם לא מקפיד על חוקי התנועה, מלבד שעובר על החוק , עובר על איסור הלכתי? אני לא שואל רק על מקרים מאד מסוכנים, אלא גם על למשל לנסוע במהירות גבוה למשל 15 קמ"ש מעל המותר, לחצות קו לבן, כשלא נשקפת סכנה ממשית. תודה

תשובה

שלום רב,

גם מצד ההלכה צריך לשמור על חוקי התנועה, אפילו באופן שלא נשקפת כל סכנה, וכמו שכתב הרב שמואל הלוי וואזנר זצ"ל בשו"ת שבט הלוי חלק י' (סימן רצא) שיש חיוב לשמור על חוקי התנועה, ואין לזה שייכות אם יש דינא דמלכותא או אין דינא דמלכותא, שהתקנות שנעשו על ידי השלטון נעשו לטובת הציבור למנוע אסונות, ואם לא נעשו על ידם היה חיוב עלינו לעשות כזה. וממילא פשוט שאסור על פי הלכה לעבור ברמזור אדום בכל הזמנים גם כשאין מכוניות מתקרבות ממש, כי הריסת הסדר מביא לידי סכנה בנפש כידוע. עיין שם עוד בדברי קדשו.

בברכה,

הלל מאירס