למה אסור להחזיר גרושתו שנישאה עם אחר בינתיים ונתגרשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע בעל שגירש את אשתו לא יכול לשאתה שוב לאחר שנישאה ונתגרשה

תשובה

שלום וברכה

בפירוש הספורנו מטעים כי יש בכך גדר וססייג לאלו שירצו להחליף את נשותיהם על לילה אחת ואח"כ להחזיר, שיעשו את זה בדרך היתר על ידי שכל אחד יגרש את אשתו וישא את אשת חבירו, ואח"כ יתגרשו שוב וישאו מחדש את הנשים המקוריות, ויהיה בכך פירצה להחלפת נשים על תקופה שיגרור תוצאות של ילדים שאביהם לא מוכר, ולכן אסרה תורה על אשה שכבר נישאה בינתיים לגבר אחר לחזור לגבר הראשון אף שנתגרשה מבעלה השני.

בהצלחה - מנשה ישראל