שאל את הרב - כללי

נולדתי ב-ל’ אב, לאיזה חודש שייך יום הלידה?

  • כ"ב שבט התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום רב,
רציתי לדעת במקרה הנ"ל כאשר אדם נולד ביום השלושים של חודש מלא שהוא א' בראש חודש שלאחריו לאיזה חודש שייך יום הלידה האם לאב או לאלול?
דוגמא לצורך העניין: כדי לדעת לאיזה מזל ביהדות אני שייך (אריה או בתולה)
תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

זה נחשב שנולדת בחודש אב, והתאריך העברי הוא יום ההולדת שלך, אולם זה לא משנה לגבי המזלות, כי התאריך הלועזי שיצא באותו יום הוא המשפיע את המזל, כי השפעת המזל הולכת על פי השמש, והלועזי הוא המדויק על פי השמש.

בברכה,

הלל מאירס