אשכנזים\ספרדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני אשכנזי חוזר בתשובה בא ממשפחה חילונית לחלוטין ללא כל רקע\ידע\זיקה לדת. התחלתי להתקרב לדת בגלל חברתי כיום שהיא ספרדייה. כיום אני נוהג לפי מנהגי הספרדים. תפילין ברכה אחת, סידור ספרדי, קטניות בפסח וכו... האם יש עם זה בעיה... כשהתחלתי לחזור בתשובה לא הייתי מודע להבדל במנהגים, אבל היום אני יודע טיפה יותר... שאלתי היא: אני צריך לשנות הכל... תודה

תשובה

שלום וברכה

אינך צריך לשנות כלום ואתה יכול לנהוג כמנהגי הספרדיים בכל דבר ועניין. כך פוסק מרן שליט"א, שאין לבעלי תשובה כל קשר למנהגי אבותיהם.

שבת שלום - בנימין שמואלי