חברה והשקפה

מה הייחודיות של רבי שמעון בר יוחאי זיע״א?

  • כ"ב שבט התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!
אני יודע שרבי שמעון בר יוחאי זיע״א היה גדול וקדוש עליון ועצום.
וספר ״הזוהר״ מיוחס אליו.

אבל בעצם, החוכמה (חכמת הסוד של התורה) הזו הועברה מדור לדור עוד ממעמד הר סיני, ותיאורתית, הייתה ממשיכה לעבור גם אם רבי שמעון בר יוחאי הקדוש לא היה מעלה אותה על הכתב (לא?).

ואם זה היה עובר לדור הבא גם אם לא היה ״ספר הזוהר״, אז מה הייחודיות של ספר הזוהר?

אני יודע שקשה להבין את ספר הזוהר, אז איך זה שונה מזה שקשה לתלמיד להבין בהתחלה את מה שרבו מלמדו לפני תקופתו של רשב״י הקדוש?

כי הבנתי שספר הזוהר לא היה ידוע תמיד. גילו אותו.

ובזמן שהספר לא התגלה עדיין, ואיש לא למד ממנו, חכמת הקבלה המשיכה לעבור מרב לתלמיד וכולי...

אז מה בעצם החידוש??

[כי בעצם הבנתי משאלה אחרת ששאלתי פה, שהמקובלים לא מביאים עובדות חדשות. כלומר, הם לא ״מקבלים״ סודות חדשים שלא שמעו עליהם מעולם.
אז לדוגמא, הרמח״ל כתב ספרים בחכמת הקבלה, והם עיקריים מאוד.
והרבה מהספרים של הרמח״ל הושמדו בחייו.

אז מה בעצם פיספסנו?

את איך שהרמח״ל הבין את הדברים?]

אני חלילה לא בא להמעיט מערכם, אני הקטן שואל על גדולי עולם וקדושי עליון.

פשוט אני יודע שלא זכיתי להבין מה הכוונה,
ואני בתפילה להבין -שולח את השאלה הזו. (:

תודה רבה רבה רבה!!!
וסליחה על האריכות

תשובה

שלום וברכה

הרשב"י קיבל את הסודות ולמד מהם דבר מתוך דבר והרחיב כמו שבתורה שבכתב יש 13 מידות שהתרוה נדרשת בהם כך גם בתורת הקבלה אפשר לחדש ולהרחב ולהעמיק ולספר סודות תורה שלא שזפתם עין מעולם.

רשב"י זכה להעמיק והלרחיב את תורת הקבלה ולהבין דבר מתוך דבר דברים שלא זכו להשיג בדורות הקודמים כלל וכלל.

בהצלחה,