האם שרותי הצבאי נחשב לצרכי רבים לענין גזל

  • כ"ה שבט התשפ"א

שאלה

ליפני שרותי הצבאי לא הייתי מודע לחומרה של עוון גזל:

א)האם על דברים כמו אוטובוסים רכבות שהם בבעלות המדינה שרות צבאי 3 שנים זה נחשב צרכי רבים או השבה?

ב) במידה וכן האם יש בזה דין של מצוות צריכות כוונה נפקא מינא לאדם שכבר עשה שרות ולא היתכוון להשיב או לא היתכון לצרכי רבים

ג) במידה ויש דין של מצוות צריכות כוונה בזה אז מה יועיל גילגול לענין של מי שגזל בגילגול קודם הרי הוא לא מתכוון להשיב?

תשובה

שלום וברכה

א. אתה יכול לכוון להשיב את הגזל על ידי השירות ובעיקר התנדבות נוספת במהלך השירות..

ב. תכוון על כך במילואים.

ג. בשירות צבאי יתכן שלא יוצאים כי זה חובת כל אזרח ולכן רק אם הוא מכוון להשיב גזל לרבים יש מקום להחשיב כהשבה ולכן גם הוספתי שההשבה היא בהתנדבות.