שבת

האם אפשר לברך בהבדלה על תבלין אגוז מוסקט?

  • כ"ו שבט התשפ"א

שאלה

שלום, האם ניתן להשתמש בברכת ההבדלה (מיני בשמים) בתבלין אגוז מוסקט?
ואם לא, באיזה תבלין ניתן במידה ולא מצאנו את הציפורן?

תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין אפשר לברך על תבלין אגוז מוסקט בהבדלה. ואמנם בשלחן ערוך (סימן רטז סעיף ב) כתב, שעל אגוז מוסקט מברך הנותן ריח טוב בפירות. אולם בזמנינו שאין מי שיאכלנו בעין ואף לא על ידי תערובת ואינו משמש אלא כתבלין, יש לברך עליו בורא מיני בשמים (פסקי תשובות שם אות ה).

ומכל מקום היות שיש דעות שאין לברך ברכת הריח על תבלין שעומד בעיקרו לתבלין בלבד ואין רגילות כל כך להריח בו (ראה סדר ברכת הנהנין פרק יא סעיף ט, וחזון איש אורח חיים סימן לה סק"ה), ראוי לברך רק על בשמים שעומדים לשם ריח, ולצאת בכך ידי כל הדעות.

בברכה,

הלל מאירס