תפילה וברכות

אני הרבה פעמים מפהקת בתפילה כשמגיע שם השם, יש לזה משמעות?

  • כ"ו שבט התשפ"א

שאלה

1. אני בתהליך חזרה בתשובה ברוך השם, אבל לצערי לפעמים בזמן שאני מתפללת קופצות לי תמונות לראש ומחשבות אסורות מפעם ואני נלחמת בהם ומתפללת חזק יותר ממש
מדוע זה קורה? איך נפטרים מזה?

2. אני הרבה פעמים בתפילות מפהקת כשמגיע שם השם באופן שלא מרגיש לי טבעי גם כשאני עירנית מאוד.. יש לזה משמעות?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

1. ראי כמה עצות למנוע מחשבות לא רצויות בתפילה https://www.hidabroot.org/question/284249

2. לא ידוע על משמעות מיוחדת. אולם יש לדעת שיש להשתדל מאוד לא לפהק בתפילה. ואם צריך לפהק מתוך אונס יש להניח היד על הפה כדי שלא תראה פתיחת הפה (שלחן ערוך סימן צז סעיף א).

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס