שבת

השבת אבדה ונר שעווה

  • כ"ז שבט התשפ"א

שאלה

שלום,

שלחתי חלק מהשאלות להלן לפני מספר חודשים אך עדיין לא נעניתי. אשמח לתשובות.

1. האם יש לחשוש ששעווה בנר קטן (בתוך עטיפת אלומיניום, דולק 4-6 שעות ("להבונים") מכיל חלב (בניקוד צירה) של בהמה או חומר לא כשר אחר? לדוגמא אם שוטפים את כוסית הנר עם מים חמים בתוך הכיור, האם זו בעיה?

2. מצאנו שעון יד דיגיטלי איכותי בפארק המסילה בירושלים. זו טיילת ובה מטיילים יהודים וגם ערבים (הרוב יהודים לדעתי). זה היה לפני מספר שנים ואני לא יודעת מה לעשות עם השעון. יתכן שתלינו מודעה, לא בטוח. מה צריך/אפשר לעשות עם השעון עכשו?

3. במשחק קטאן (משחק קופסא פופולרי) צריך לחבר את חלקי הלוח כל פעם בתחילת המשחק. בנוסף את המסגרת של הלוח מחברים כמו פזל. האם יש בעיה עם 2 פעולות אלה? יצירת תמונה או בניה? בסוף המשחק תמיד מפרקים כדי להחזיר לקופסא.

תודה רבה מראש וישר כח.

תשובה

שלום וברכה

1. לא.

2. לשמר עד שיבוא המשיח או לשער את השווי של זה ולרשום את זה בפקס או במקום שמור אחר ואז אפשר להשתמש בזה.

3. אינני מכיר את המשחק. אולם ראיתי שפוסקי זמנינו אסרו זאת למבוגרים והתירו לקטנים.