הכנתי צ’יפס בתנור חלבי, האם מותר לאכול עם שניצל בשרי?

  • כ"ז שבט התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי תנור אחד בבית. הכנתי בו חלבי, ואחרי 24 שעות שלא הכנתי בו כלום הכנתי בו צ'יפס ורציתי לאכול את הצ'יפס עם שניצל בשרי. האם הצ'יפס בחזקת חלבי? והאם אפשר לאכול ביחד עם השניצל את הצ'יפס? יש לציין שאני ספרדיה. תודה

תשובה

שלום רב,

למנהג הספרדים, אם התנור היה נקי משאריות חלב, מותר לאכול את הצ'יפס עם שניצל בשרי, אפילו אם חיממו בו חלב ב-24 השעות האחרונות.

מקורות: יעויין שלחן ערוך יורה דעה (סימן צה סעיף א), ושו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק יורה דעה סימן ד).

בברכה,

הלל מאירס