תפילה וברכות

כשאומרים י"ג מידות, האם צריך להפסיק בין ה’ ה’?

  • כ"ז שבט התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, כשאדם נאלץ להתפלל ללא מניין, הוא אומר י"ג מידות של רחמים אחרי הוידוי? וכשאומרים י"ג מידות הרחמים, איך נכון לומר בהתחלה שלהם, ה' הפסקה ושוב ה' וממשיכים, או ה' ומיד לומר ה' שוב ולהמשיך? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

1. כתב השלחן ערוך (סימן תקסה סעיף ה) אין היחיד רשאי לומר שלוש עשרה מידות דרך תפילה ובקשת רחמים דדבר שבקדושה הם אבל אם בא לאומרם דרך קריאה בעלמא אומרם. וביאר המשנה ברורה (ס"ק יב) דרך קריאה - בניגון וטעמים.

2. צריך להפסיק בין ה' ה' על ידי שיטעימו הפסק (הפ"א בקמץ), ומי שאינו עושה כן עונשו רב (חזון עובדיה ימים נוראים עמוד לב).

בברכה,

הלל מאירס